maandag 20 oktober 2008

Tokyo

Donderdag gingen we op pad richting Tokyo (met de shinkansen, erg snel) met als hoofddoel de karate competitie in het weekend. Maar omdat Natsuko vrijdagochtend vroeg wegmoest besloten we donderdag al te gaan zodat we `s avonds haar nog konden ontmoeten.
Ken is niet erg dol op Tokyo en vooral niet op de mensen daar. Het eerste wat opviel in de metro was de kleding: iedereen draagt zwarte kleding, wat volgens Ken ook hun persoonlijkheid weerspiegelt, zwart in tegenstelling tot de kleurigheid van osaka.


In Ginza, een gebied met veel pubs en restaurants, ontmoetten we Natsuko en samen zijn we in een beroemd sushi restaurant gaan eten. Helaas zijn we vergeten foto`s te maken en de enige foto waar we met z`n drieen op staan is deze, vlak voor het slapengaan.

Vrijdag hadden we de hele dag om te sighttsee-en. Eerst zijn we naarAshihabara gegaan. Dat is het stadsdeel waar je alle electronica en games kan kopen. Dit is echt het Tokyo wat je vaak op tv ziet. Echter: niets voor mij. Dus snel door naar het volgende doel. Ik ben alle namen alweer vergeten en mijn helpdesk is nu les aan het geven.... Het was in ieder geval een oud straatje met traditionele markt en allemaal kleine winkeltjes.


Het was wel grappig, die dag liep een lagere middelbare school daar stage, dus bij elk tentje stond zo`n klein Japannertje in schooluniform mee te schreeuwen met de marktkooplui, een erg grappig gezicht. Daarna zijn we naar Ueno park gegaan. Overigens hebben we alles deze dag lopend gedaan. Ueno park is een mooi oud park met allerlei tempels en een vijver en ook de dierentuin.

Ik vond het park wel erg cool.
Na het Ueno park gingen we naar .....mon. Echt een toeristische trekpleister, met veel souvenier winkeltjes en een mooie grote tempel.


Hierna zijn we weer teruggegaan naar Natsuko`s apartement, dat op ongeveer 45 minuten met de trein van Tokyo ligt. `s Avonds hebben we daar in een Chinees restaurant `Chinees` gegeten, maar dat kan je geloof ik toch beter in China eten...

1 opmerking:

Behnam zei

Hey Boukje, leuk om je belevenissen te lezen. Geniet van het avontuur en regelamtig updaten he... Groeten vanuit Taiwan (ook namens Rens).