maandag 27 juni 2011

de tiende maand!

Sinds gister ben ik in de `tiende maand` van mijn zwangerschap. Over het algemeen spreekt met in NL over 9 maanden, maar in Japan is dat dus 10. (40 weken, 1 maand=4 weken dus 10 maanden). Nu wordt het dus echt spannend! Ik ga nu elke week naar het ziekenhuis voor controle. Ik krijg ook elke keer een echo. Vorige keer heeft de dokter alle organen gecheckt en de groei bekeken. dat was allemaal prima. Ze ligt met haar hoofdje naar beneden en kijkt richting mijn rug, dus haar gezichtje blijft een verrassing. Een paar maanden geleden schreef ik al over de `inu no hi`, dat is een bepaalde dag in de 5de maand, geloof ik. Toen droeg ik een bepaald papier van de tempel onder een hara-obi (buikband). Nu ik de laatste maand ben ingegaan was het weer tijd voor een ritueel.

Van de tempel hebben we dit gekregen.



Die drie strookjes papier moet ik op verschillende momenten innemen. Nr 1 gister dus, bij het ingaan van de tiende maand, de tweede als de weeen begonnen zijn en de laatste na de geboorte.


Het regenseizoen is alweer afgelopen en het is nu echt zomerweer. Erg warm!!! Gisteren zijn we met mijn schoonouders samen gaan winkelen. We hadden nog wat baby spullen nodig en besloten we ook naar Gap baby te gaan. Het was daar uitverkoop en alles was 50% of meer goedkoper! We hebben nog wat leuke kleertjes kunnen vinden. Maar ook de gewone Gap had uitverkoop, dus we hebben ook voor mij een zomerjurk (die ik straks ook gewoon aankan) gevonden. Ken heeft een nieuwe korte broek en schoonvader een broek en een shirt. Dus dat was een geslaagde dag. De baby lijkt vooralsnog lekker in mijn buik te zitten en zwemt en schopt flink rond. Het zal dus nog wel even duren voordat ze er is, maar ik hou jullie op de hoogte!

dinsdag 7 juni 2011

Ohara en babyvoorbereidingen


Afgelopen weekend was Ken voor het eerst sinds meer dan een jaar helemaal vrij op zondag. Een goede reden dus om wat leuks te gaan doen. We besloten richting Ohara te gaan, een dorpje ten noorden van Kyoto. Het was lekker om er even uit te zijn, in de bergen maar wel op z`n Japans met winkeltjes en restaurantjes erbij.



Vorige week ontvingen we een doos uit Nederland! Babykleertjes, knuffeltjes en beschuit en muisjes!

Bedankt Opa en Oma Nederland!

Ook Oma en Tante Japan hebben babyshopping gedaan, van alles o.a deze ceremony dress, die de kleine zal dragen wanneer we het ziekenhuis mogen verlaten.


De Japanse kamer wordt ook stap voor stap veranderd in een babykamer. Nou ja, we hebben een commode en we hebben muurstickers opgeplakt.


De voorbeidingen vorderen dus gestaag. Deze week is week 33, dus nog +/- 7 weken te gaan!