zondag 25 april 2010

Nog maar 1 weekje...!

Mijn vorige titel had heel optimistich de titel `Lente!` maar daar was helaas de laatste 2 weken weinig van te merken. Het weer dat rond deze tijd erg lekker is, wilde niet erg meewerken. Het was/is nogal koud en het regende ook veel. Jammer voor Maaike, Bart en Boris die al in Japan zijn aangekomen (gelukkig precies 1 dag voor de vulkaanwolk uit Ijsland). Niet dat ik daar nog veel van gemerkt heb, want zij zijn met z`n drietjes aan het rondreizen door Japan voordat ze mijn kant uitkomen.

Maar komende week is het eindelijk zover! Morgen komen mijn ouders en mijn tante Jeanet aan. Dinsdag komen Maaike, Bart en Boris richting Kyoto en ook Annelies (studievriendin Chinees) komt met haar nieuwe vriend naar Japan voor onze bruiloft!

Nou zou je denken dat met nog 1 week te gaan alle aandacht naar de bruiloft gaat, maar dat was toch niet het geval. Ik ben in april met mijn nieuwe baan begonnen. Het bevalt prima, maar ben er wel druk mee. Afgelopen zondag hadden we bv. een picknick met de hele school in het Expo-park. Het was gezellig maar ook wel een paar uur verplicht sociaal doen met alle ouders en ook gezamelijke spellen met de kinderen. Daarnaast had Ken dit keer de verantwoordelijkheid over de clubcompetitie iets van 200 kinderen aan meedoen. Een flinke klus dus...



De competitie is nu net afgelopen, dus nu zijn we er echt klaar voor! Let`s get married!

Ik zal proberen uitgebreid verslag te doen van de hele komende week. Erg bijzonder, al die familie hier in Japan bij elkaar.

maandag 5 april 2010

Lente!

Eindelijk, het is lente!

De afgelopen tijd was nogal hectisch en druk, dus had geen tijd om op mijn blog te schrijven.

Waar had ik het dan zo druk mee? Het waren mijn laatste weken op mijn werk bij Blue Dolphins en naast mijn gewone werk heb ik veel ingevallen voor de twee vaste docenten. Daarnaast was ik dus op zoek naar nieuw werk en had dus sollicitatiegesprekken, demolessen etc. Ik moest ook keuzes maken, die niet altijd even makkelijk waren.

Sinds 1 april ben ik officieel begonnen met mijn nieuwe baan. Ik ben nu docent op een internationale preschool en werk daar 5 dagen per week. Mijn `eigen` klas is Intensive 1 en daar zitten kinderen van 3/4 jaar in. En ja, die moeten in Japan al leren lezen en schrijven... Naast die klas die ik elke ochtend van 10.00-14.00 geef heb ik ook `s middags klassen. Daarin zitten wat oudere kinderen en op zaterdag heb ik een klas met 8/9 jarige meisjes. Dus redelijk divers. Ik ben net begonnen, maar tot nu toe bevalt het werk me prima.


Omdat deze baan semi-fulltime is heb ik besloten te stoppen met mijn werk in The Little Gym. Dat is wel jammer, want ik vond het erg leuk werk.




Ook mijn zaterdagklas heb ik voor de laatse keer les gegeven. Mijn studenten hebben de Japec Engelse test gedaan en zijn allemaal geslaagd, dus heb ik het jaar zeer succesvol kunnen afsluiten.


Daarnaast heb ik nog steeds een aantal prive studenten. Daar ga ik wel mee door, als het lukt qua tijd.


Ken is nu ook sinds een maand of twee bezig met zijn eigen dojo en de eerste studenten hebben zich al ingeschreven. Ook de zondagles gaat nu officieel beginnen.





De zondagles



Ken met zijn eerste `eigen` studenten

Nog een belangrijk nieuwtje is dat Ken dit jaar meedoet met de Nationale Kampioenschappen in mei. Dus dat betekent dat hij al een tijd in volle training is. Hij is nu dan ook een full-time karateka!

Naast al dit staat deze maand natuurlijk in het teken van onze bruiloft! 30 april is het eindelijk zover, dan hebben we onze bruiloft in Kyoto. Voor degenen die er niet bij kunnen zijn zullen we zeker uitgebreid verslag doen op dit blog, denk ik.